НачалоНовини 2024/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

01.04.2024 - Честит празник на всички, за които гората е живот … и споделена отговорност!

Уважаеми колеги,

Днес започва нашият празник, празникът на лесовъдите и работещите в системата на горите. В дните на Седмица на гората ние ще сме с хората, които обичат и милеят за нашето горско богатство. Ще си спомним миналото и с респект и уважение ще се преклоним пред славното делото и имената на нашите предшественици, ще отправим смело поглед към бъдещето, като отчетем грешките и успехите в настоящето и начертаем приоритетите си. 

През Седмицата на гората във всяка една структура предстоят съвместни събития с доброволци, представители на неправителствени организации, журналисти. Мероприятия в горски територии: почистване, почвоподготовка, залесяване, запознаване с дейностите за подобряване и опазване горското и дивечово разнообразие. Ще покажем пред обществеността нелекото си професионално ежедневие, изискващо отговорност и всеотдайност. Планирани са инициативи с най-малките, с децата и учениците, които ще учим да пазят и обичат гората, защото те са нашето бъдеще. 

Тези събития носят духа на нашия празник, на хората, които обичат професията си и се гордеят с труда си. Уверен съм, че делата ни, в името на българската гора ще бъдат оценени, а признанието от бъдещите поколения за създаденото ще е нашата най-голяма награда.  

Честит празник, колеги!

Честит празник на всички, за които гората е живот … и споделена отговорност!



ИНЖ. СТОЯН ТОШЕВ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР 

НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ