НачалоНовини 2024/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.04.2024 - РДГ-Пловдив връчиха награди от конкурса за детска рисунка на децата от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева”

Под егидата на Регионална дирекция по горите - Пловдив и тази година се проведе традиционното награждаване на децата от Комплекса за социални услуги „Олга  Скобелева”, участници в конкурса за детска рисунка на тема „Гората е живот”. Възпитаниците на комплекса бяха подготвили празнична програма, в която изявиха своите таланти под формата на стихове и  викторина с горски гатанки. Инж. Мирослав Димитров - Директор на РДГ Пловдив отличи участниците в конкурса с грамоти и награди за първо, второ и трето място. Беше присъден и един приз за креативност. Всички останали 40 участника в конкурса получиха специални подаръци под формата на художествени материали и почетни грамоти.

Шестнадесетгодишната  ученичка, която получи първа нагарада за детска рисунка, трогна гостите на събитието, своите преподаватели и съученици с есе, в което звучаха част от следните слова: „ ... Когато се научим да бъдем едно цяло  с гората, животът става по-добър. Тъгата отлита в някоя друга вселена, гората дава надежда, радост, щастие и много усмивки на лицето. Спомените остават, както в нашите сърца, така и в  звука на шумящите листа. Тя е едно с нас  и трябва да се научим  да я пазим.“